ANNONCØRINDHOLD
17. okt. 2024

3 vigtige råd, så du undgår et dyrt boligkøb



ANNONCE: At købe bolig er uden tvivl en af de største beslutninger i livet. Selvom drømmen om et nyt hjem er tæt på at blive virkelighed, kan selve købsprocessen være en labyrint fyldt med juridiske vilkår, ukendte begreber og skjulte omkostninger. Mange boligkøbere går desværre galt i byen ved ikke at tage de rette forholdsregler fra starten. Hos Bomae har vi set det hele før – og vi er her for at hjælpe dig med at undgå de klassiske faldgruber.

Her er tre vigtige råd, der kan gøre hele forskellen i dit boligkøb!

1. Kend alle udgifter – ikke kun prisen på boligen
Det er let at stirre sig blind på selve købsprisen, men den fortæller langt fra hele historien. Skatter, forsikringer, vedligeholdelse, tinglysningsafgifter og potentielle renoveringsomkostninger kan hurtigt løbe op.

Her er nogle af de udgifter, du skal holde øje med:

  • Skatter og afgifter: Sørg for at inkludere ejendomsskatter, tinglysningsafgifter og eventuelle lokale gebyrer i dit budget.

  • Forsikringer: Udover ejerskifteforsikringen bør du også beregne omkostningerne til husforsikring og eventuelle ekstra dækninger for særlige installationer som solceller eller varmepumper.

  • Vedligeholdelse og renovering: Få en byggeteknisk rapport og et vedligeholdelsesbudget, især hvis der er tale om en ældre bolig. Visse skjulte skader kan kræve store renoveringer.

  • Fremtidige investeringer: Planlægger du at bygge om, udvide eller renovere, bør du tage højde for de fremtidige udgifter til arkitekt, byggeansøgninger og kommunale tilladelser.


Uden en grundig forståelse af de samlede udgifter kan boligdrømmen ende med at blive dyrere end forventet.

2. Forhandling kan spare dig tusindvis af kroner
Mange boligkøbere er ikke klar over, at alt kan forhandles – ikke kun boligens pris, men også finansieringsvilkårene. Det kan være fristende at acceptere det første tilbud fra banken eller ejendomsmægleren, men sandheden er, at du næsten altid kan opnå bedre vilkår.

Forhandlingsmuligheder er:

  • Boligens pris: Undersøg prisniveauet i området og sammenlign med lignende ejendomme for at sikre, at du ikke betaler for meget.

  • Banklånet: Få tilbud fra flere banker og forhandl om renten og vilkårene for dit banklån. Selv små ændringer i renten kan resultere i store besparelser over tid.

  • Sælgers vilkår: Du kan også forhandle om praktiske detaljer som overtagelsesdato, hårde hvidevarer eller mindre forbedringer, som sælger kan tage sig af inden overtagelsen.


3. Få en uvildig køberrådgiver fra dag ét
Det største og vigtigste råd: Få en uvildig køberrådgiver med på holdet, så snart du starter din boligjagt. En køberrådgiver arbejder udelukkende for dig og sikrer, at dine interesser er i fokus gennem hele processen. Mange boligkøbere opsøger først rådgivning, når købsaftalen allerede er underskrevet – men på det tidspunkt kan det være for sent at rette op på finansieringen eller dårlige vilkår.

Med den rette rådgivning kan du ende med at spare tusindvis af kroner på dit boligkøb.

Er du klar til at tage næste skridt?
Hos Bomae tilbyder vi landsdækkende køberrådgivning, der dækker hele processen fra boligjagt til underskrift – og vi står ved din side som din dedikerede rådgiver hele vejen. Med vores hjælp kan du undgå de klassiske faldgruber og sikre, at dit boligkøb bliver både trygt og økonomisk fordelagtigt.

Foto: Annonce