18. maj 2021

Altanprojekt er skrottet: Kan jeg kræve erstatning?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik


I efteråret købte jeg en lejlighed i Aarhus, hvor der stod i salgsopstillingen, at der var et altanprojekt. 


Ejendomsmægleren sagde, at der var lavet en gruppe i ejerforeningen, som var ved at undersøge det nærmere, og at der var givet tilladelse til altaner på generalforsamlingen. 


Nu viser det sig så, at vi ikke kan få tilladelse til altaner alligevel – jeg føler mig snydt – jeg synes ikke, lejligheden burde have kostet så meget, hvis jeg havde vidst, at der aldrig kunne komme altan. Jeg havde nok slet ikke købt den, hvis jeg havde vidst det. 


Kan jeg kræve en del af købesummen tilbage som erstatning for, at der nu ikke kan komme de lovede altaner?


Venlig hilsen


L


 

!: Kære L, 


Du anfører ikke, hvorfor altanprojektet ikke bliver til noget, men næsten uanset årsagen til at projektet ikke bliver gennemført, tror jeg, du kan have svært ved at komme igen med et krav mod sælger. 


Har du imidlertid stillet det som en betingelse for dit køb, og det har været meget klar for sælger, at det havde afgørende betydning for dig, at altanprojektet blev gennemført, kan du måske komme igennem med et økonomisk krav. 


Det forudsætter imidlertid, at det kan dokumenteres, at prisen på lejligheden er væsentligt mindre nu -  hvor altanprojektet ikke gennemføres - i forhold til den pris, du rent faktisk har betalt for den.  


Når der nu allerede har været interesse for at få altaner i ejerforeningen, kan det tænkes,  at du og andre, der også stadig er interesserede, skal prøve at fortsætte med projektet og se, om I kan løse de udfordringer, der har ligget til grund for, at projektet endnu ikke er gennemført. 


Det kan være økonomiske årsager, som har afholdt nogle fra at gøre det, men det kan også være altanernes udformning eller andre hindringer.


 Jeg tror, at du på den måde vil få større mulighed for at få en altan, fremfor du forsøger at indlede en retssag mod sælger. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner