03. aug. 2021

Bliver man beskattet af at sælge en del af sin ejendom?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Vi har en meget stor grund, som vi gerne vil sælge en del af – enten som en selvstændig grund eller til naboerne, hvis de er interesserede i mere plads. 


Bliver vi beskattet af et sådant salg? 


Venlig hilsen


P


 

!: Kære P, 


Når man sælger fast ejendom, herunder også arealer fra et parcelhus, vil fortjenesten som udgangspunkt være skattepligtig. 


Det kræver en del beregninger for at fastslå skatten. Særligt er der nogle muligheder for at fratrække forskellige omkostninger i provenuet, der skal beskattes, og der er også mulighed for at fratrække et fast beløb for hvert år, I har ejet arealet.


Jeg vil anbefale, at I - dels for at sikre at udstykningen overhovedet kan gennemføres – taler med en landinspektør. Når han forhåbentlig har bekræftet, at udstykningen kan finde sted, kan I kontakte enten en advokat eller revisor, der kan give jer konkret rådgivning i situationen. 


I kan også i nogle tilfælde bede om en såkaldt bindende forhåndsbesked fra Skat for at være sikre på, at I kender de økonomiske konsekvenser ved salget. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner