29. mar. 2022

De unge er flyttet: Kan vi bruge vores forældrekøb selv, men ikke bo der fast?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik,

Jeg har købt en lejlighed som forældrekøb og i nogle år lejet den ud som virksomhedsordning med de unge.

Nu er de unge flyttet, og vi vil gerne kunne bruge lejligheden selv, men ikke bo der fast.

Hvad gør man her?

Hilsen,

S

Kære S,

Jeg forstår dit spørgsmål således, at der ikke længere vil være nogen, der har permanent bolig i lejligheden. Det er i langt de fleste kommuner ikke tilladt at have boliger stående tomme i længere perioder.

Rent faktisk kan kommunerne med loven i hånden kræve, at de indsætter en lejer i den ledige bolig. Så allerede af den grund, tror jeg, at I kan risikere at få problemer.

For så vidt angår en skattemæssig konsekvens, vil jeg anbefale, at I kontakter jeres revisor, for grundlæggende er der næppe behov for at have en virksomhedsordning, når der ikke er lejeindtægt.

Også af den grund, kan det måske være en god idé at fortsætte med at udleje lejligheden eller alternativt selv flytte permanent ind i lejligheden. Men begge dele kræver individuel og konkret rådgivning.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner