15. dec. 2020

Der er hussvamp i vores nye sommerhus: Dækker ejerskifteforsikringen?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hejsa,

Vi har købt sommerhus, som vi har overtaget i sommer. I tilstandsrapporten har sælger oplyst, at der har været en vandskade ved taget ved brændeovnen, og at dette er udbedret i april 2020.

Nu her efter det er blevet koldt, og vi begyndte at tænde op i brændeovnen, kom der en grim lugt, samt sorte plamager i loftet. Vi havde et skadesservicefirma ude for at tjekke, og de konstaterede, at der var rigtig hussvamp i både yderbeklædning, indervæg, loft og et spær i tagstykket.

Vores egen husforsikring samt vores ejerskifteforsikring siger, at det er sælgers ansvar. Vores bank siger, at det aldrig kan blive sælgers problem. Så hvad er rigtigt?

Vi håber meget, du kan guide os lidt videre.

Mvh
C

!: Kære C

På baggrund af den beskrivelse du giver, mener jeg, at det må være jeres husforsikring, der skal dække svampeskaderne såfremt I har denne dækning i jeres forsikring. Det kan også meget vel være, at ejerskifteforsikringen kan komme i spil, hvis skaden stammer fra et forhold, der ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Når sælger oplyser, at skaden er udbedret, bør den byggesagkyndige være særlig opmærksom på det, når han udarbejder tilstandsrapporten for at sikre at denne er korrekt.

Der kan derfor måske også være mulighed for at rejse krav overfor den byggesagkyndige, hvis rapporten er fejlbehæftet.

Venlig hilsen
Henrik Høpner