23. jun. 2020

Der er ikke anmeldt skøde til tinglysning: Kan jeg ophæve handlen?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej ekspert

Jeg har indgået en købsaftale på en landbrugsejendom, ejendommen overtages af køber den 1.april.

Det er aftalt, at der skal udarbejdelse af skøde af køber, som skal anmelde dette til tinglysning senest den 20.marts.

Der er ikke pr. dags dato (26-05-2020) anmeldt skøde til tinglysning. Kan jeg som sælger ophæve handlen med begrundelsen; misligholdelse af købsaftalen?

Med venlig hilsen

K

 

 

!: Kære K

Du vil normalt ikke kunne ophæve handlen, men du kan kræve, at køber sørger for at få udarbejdet og anmeldt skødet til tinglysning.

Hvis ikke køber gør det, har du selv mulighed for at gøre det på købers regning. Hvis du gerne vil ophæve handlen, kan det måske tænkes, at køber har fortrudt ved ikke at udarbejde skøde. Men det er ikke en ret, du umiddelbart har til at ophæve handlen.

Jeg vil anbefale, at du tager kontakt til den ejendomsmægler, der formodentlig har medvirket til handlen, eller til din advokat.

Du skriver ikke noget om, hvorvidt køber har deponeret købesummen – hvis de ikke har gjort det, kan du med stor sandsynlighed ophæve handlen pga. mislighold – også her har du brug for professionel rådgivning.

Venlig hilsen

Henrik Høpner