30. apr. 2019

Der er løbet vand ned til underboen: Hvad skal vi gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik

Situationen er den, at vores lejlighed er uden vådrum med kun et lille københavnertoilet.
Vores étårige søn får derfor bad i et babybadekar på køkkengulvet, der er af linoleum – mens den øvrige del af lejligheden har trægulve.

Her til aften var han i bad, men badet væltede desværre, da han skulle ud. Vi var meget hurtige til at få lagt masser af håndklæder, viskestykker og tæpper på gulvet. Trods dette var underboen oppe hos os indenfor få minutter og sagde, at der løb vand ned gennem loftet.

Vi bor i en lejebolig. Ejendommen er lige blevet solgt, og vi har ikke fået kontakt til den nye udlejer. Derfor ved vi ikke, hvem vi skal henvende os til, og hvordan vi står rent forsikringsmæssigt.

Hvad gør vi? Er det vores forsikring, der skal dække udbedringen hos underboen, og skal der laves noget yderligere i ejendommen?

Med venlig hilsen
C

!: Kære C

I første omgang er det nok en overvejelse værd at afvente og se, hvordan tingene udvikler sig.
Når vandet med det samme løber ned til underboen, kan det tænkes at etageadskillelsen er så tynd, at der ikke ligger vand gemt i den.

Der skal muligvis males hos underboen, men hvis I i øvrigt har et godt forhold til underboen, kan I forhåbentlig klare den selv.

Alternativet er at i kontakter udlejer og orienterer om uheldet, hvorefter det må være op til udlejer at vurdere, om der er tale om en forsikringssag eller ej.

Umiddelbart er det min vurdering, at et henneligt uheld ikke vil være noget, I forsikringsmæssigt vil blive holdt ansvarlig for, men i så fald vil det være jeres egen indboforsikring, der skal dække det. Hvis I er i tvivl om, hvem I skal rette henvendelse til, skal I skrive til den seneste kendte udlejer.

Venlig hilsen
Henrik Høpner