15. dec. 2020

Der siver røg ind fra vores nabo: Hvad kan vi gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik

Vi bor i en ældrebolig, hvor der siver tobaksrøg ind fra genboen. Det har store problemer for os, da jeg i forvejen har dårlige luftveje og hjerte – og det piber i min kones lunger, hun har aldrig røget. Jeg har talt med virksomheden, der udlejer til os, de kan ikke gøre noget ved problemet.

Hvad kan vi gøre?

Venlig hilsen
J

 

!: Kære J,

Jeg ville umiddelbart ikke acceptere afvisningen fra jeres udlejer. Udlejer har en pligt til at vedligeholde ejendommen – og her er der efter min opfattelse også forpligtelse til at sikre, at røg ikke kan forplante sig fra en lejlighed til en anden.

Når udlejer alligevel har valgt at afvise jer, kan i kontakte Lejernes Landsorganisation eller en advokat, som måske kan hjælpe jer med at forfatte et brev til udlejer for at få udlejer i tale. I første omgang ville jeg prøve at tale med udlejer igen – og bede om en begrundelse for, hvorfor de afviser jer. I yderste konsekvens kan i kontakte Huslejenævnet med henblik på, at få dem til at se på den mangelfulde vedligeholdelse.

Venlig hilsen
Henrik Høpner