ANNONCØRINDHOLD
25. feb. 2019

Det har aldrig været nemmere at få en boligadvokat



Hvis man skal købe eller sælge bolig, er det for de fleste den handel, der påvirker privatøkonomien mest. Derfor er det ikke uvæsentligt at være sikker på, at alt er i orden i fm. handlen, og at man ikke har overset eller bagatelliseret vigtige paragraffer i fm. div. juridiske dokumenter, -kontrakter osv. Det kan en boligadvokat hjælpe dig med at få styr på, og det har aldrig været nemmere at få en boligadvokat med på råd.


Hvad er en boligadvokat?


En boligadvokat har speciale i ejendomshandler. Man må ikke forveksle en boligadvokat med en ejendomsmægler, da en boligadvokat ikke har en kommerciel interesse i, hvorvidt en bolighandel gennemføres eller ej.

Yderligere er der stor forskel på de to hvervs funktion for dig – uanset om du skal købe eller sælge. Boligadvokatens opgave er at sikre dig juridisk, så du ikke ender med katten i sækken. Der er mange dokumenter og paragraffer at forholde sig til, og jurasprog kan være svært at tyde for almindelige mennesker. Derfor kan en boligadvokat være en fornuftig partner i forbindelse med en ejendomshandel, fordi han kan give dig den berømte ”ro i maven”.

 

Hvad koster en boligadvokat?


Det siger sig selv, at en boligadvokat, ligesom de færreste af os, ikke arbejder gratis. Han opererer dog altid med fast takst, hvilket bl.a. er med til at differentiere ham fra mange ejendomsmæglere, hvis salær ofte er en procentsats af en salgspris.

Prisen for en boligadvokat afhænger af, hvad du skal bruge boligadvokaten til. Jo flere af boligadvokatens ydelser du ønsker at anvende, desto højere pris. Det siger sig selv.

Generelt kan man dog sige, at prisen for en boligadvokat er så lav, at det bestemt vil være en overvejelse værd. Hvis vi f.eks. leger med tanken om, at du vil købe en bolig for 3 mio., og du bruger 3-4.000 kroner på at en boligadvokat til at gennemgå en købsaftale, udgør boligadvokatens pris jo kun ca. 1-1½ promille af den samlede pris, hvilket er et symbolsk beløb i forhold til den uro det kan skabe, hvis du ikke er sikker på, hvorvidt papirerne er i orden eller ej.

 

Udviklingen på boligmarkedet


Det danske boligmarked er i en konstant udvikling, og faktisk viser tallene, at vi nærmer os en gennemsnitlig kvadratmeterpris, der ligger på niveau med 2. kvartal i 2007, altså umiddelbart inden den finansielle krise indtraf. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at der er en ny krise under opsejling, da det selvsagt ikke kun er priserne på boligmarkedet der er steget i løbet af de sidste 12 år.

Visse økonomiske eksperter peger dog på, at vi næppe er langt fra en ny finanskrise, men hvorvidt disse eksperter får ret, er svært at redegøre for.

Man kan ikke forudse en krise alene på baggrund af stigende boligpriser. Sidst vi f.eks. oplevede en finansiel krise i Danmark (før 2008) var da IT-boblen brast, og C20 indekset blev devalueret med mere end 50%, fordi div. IT-firmaers aktier var ekstremt og urealistisk overvurderede.