05. apr. 2022

Ejendom skal rives ned efter brand: Hvad gør man som lejlighedsejer?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik,

En stor beboelsesejendom i Vanløse blev ramt af en voldsom brand, som betød, at det blev besluttet, at ejendommen skulle nedrives.

Hvordan er man som ejerlejlighedsejer stillet i sådan en situation?

Hilsen,
F

 

!: Kære F,

Hvis en ejerforenings ejendom bliver ramt af brand, er det foreningens brandforsikring, der skal dække skaderne på bygningen – herunder en eventuel genopførelse af den. Brandforsikring er obligatorisk, og derfor vil foreningen ikke bare kunne opsige forsikringen, så længe der er panthavere i ejerlejlighederne.

Når det angår indbo, er det den enkelte ejerlejlighedsejers indboforsikring, der skal dække det.

Der er flere - og ofte også unge mennesker – der ikke har en indboforsikring, fordi de vil spare på omkostningerne. Det kan desværre vise sig at være et meget dyrt sted at spare et forholdsvis lille beløb, hvis der eksempelvis nu sker brand.

Men som ejer er man forsikret på bygningen via foreningen, hvorimod indbo er egen risiko.

Med hensyn på genhusning, vil det normalt være omfattet af indboforsikringen – så også af den grund, er der fordele ved at tegne sådan en.

Og husk så endelig også at få installeret røgalarmer!

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner