03. jun. 2009

Gode råd før du køber drivhus


Det er blevet overordentligt populært at anskaffe sig et drivhus, og over én million danskere har allerede valgt at investere i et. Er du en af dem, der endnu ikke har et udendørs rum til dine planter, så læs med her hvor salgskonsulent Henry Hedlund fra Drivhusexperten giver gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber drivhus.  



1. Tjek kvaliteten
- Det vigtigste er at kigge på kvaliteten, fordi der kommer en del importprodukter, der er noget skralderværk.

Man skal se på, hvordan det er samlet. Kig efter kanter og hvordan den sidste finish er. Vær opmærksom på, om det er samlet i rustfrie materialer, og gå efter aluminiumsfatninger.  Det er det bedste materiale.


Man skal desuden sikre sig, at man får nogle garantier af producenten. Mange importerer drivhuse, som det er svært eller umuligt at få reservedele til.



2. Få det rigtige glas
- Det er vigtigt, at huset er monteret med sikkerhedsglas. Hvis almindeligt glas går i stykker, falder det fra hinanden i store glasplader, og så kan man skære sig på det. Det kan man ikke med sikkerhedsglas. Det skal helst være fire milimeter tykt og opefter for at være i en god kvalitet.

3. Hold dig fra skydedøre
- Det er vigtigt, at man går efter dørpartier, der er oplukkelige, dvs. hængselophængte døre. Nogen vælger skydedøre, men de falder nemt af, hvis der kommer snavs i glidesporet, og så risikerer man, at glasset går i stykker. En hængselophængt dør er et langt bedre produkt.

4. Tjek højden
- Vær opmærksom på højden på sidevæggene. De skal helst være på to meter og helst ikke  under 190 cm. Ellers kan man ikke stå oprejst uden at føle, at man får glastaget i hovedet.

5. Idealstørrelsen
- I de fleste orangerier (kombineret drivhus og udestue, der er egnet til plantevækst såvel som ophold) er idealmålet 12-18 kvadratmeter. Det er det, de fleste har plads til, uden at det fylder for meget. Det skal ikke være meget mindre, for så bliver det for småt.

6. Støb et solidt fundament
- Enten skal drivhuset funderes på en en støbt murersokkel, eller også skal det være en punktfundering. Det vil sige, at man graver nogle huller, støber i dem og sætter et jernanker ned i hullerne. Det kan de fleste klare selv.

Forsikringsselskaberne dækker ikke, hvis ikke fundamentet er støbt fast. Det skal være forankret i jorden. Så hvis man for eksempel bolter det fast til en træterrasse, kan man ikke få eventuelle skader dækket, når vinden tager drivhuset og det flyver ad Pommern til. Men hvis det er fast forankret, går det ind under husforsikringen.



7. Polycarbonat
- Hvis man udelukkende vil bruge sit drivhus til at dyrke planter i, er det en god idé at bruge polycarbonat i stedet for glas. Polycarbonatplader har en isolerende virkning, der gør, at man om vinteren kan holde det varmere, og om sommeren separeres solstrålerne, så man ikke behæver at skygge og kalke sit hus.

8. Spørg om dør
- Hvis man vil købe et orangeri, skal man spørge til, hvor man kan placere endedørene. De fleste orangerier er bygget, så døren er i gavlen af huset, men orangerier er mere fleksible, og så kan man placere dem, hvor man vil. Det er smart, hvis for eksempel orangeriet står vinkelret ud mod terrassen. Spørg din forhandler.