10. jun. 2009

Her er boligpriserne vendt



Optimismen på boligmarkedet kan være til at overse, men i 39 postnumre ser sælgerne tilsyneladende lysere på fremtiden. Boliga.dk har kigget på, hvilke postnumre der oplevede prisfald i løbet af 2008 og sammenlignet dem med udviklingen i udbudspriserne i løbet af de seneste tre måneder. Her viser det sig, at kvadratmeterpriserne i 39 postnumre er gået fra et fald i 2008 til en stigning i foråret og den tidlige sommer.  

Den største stigning finder man i Øster Assels på Mors i det nordvestlige Jylland. I 2008 faldt priserne i snit med 3,5 procent, men i de seneste tre måneder er priserne steget med 15 procent.

Også i nabobyen Erslev på Mors går det den rigtige vej set med sælgernes øjne. Her er priserne i den sidste tid steget med 9,9 procent, hvilket rækker til en andenplads over de største prisstigninger. I 2008 faldt kvadratmeterpriserne i Limfjords-byen med 4,4 procent.

Se om dit postnummer er med på listen her

Optimisme i Nordsjælland
Det første sjællandske postnummer indtræder på listens 3.-plads. Det er boliger i sydsjællandske Lundby, der er steget 7 procent i pris mellem april og juni, mens der også er optimisme at spore i ellers hårdt ramte Nordsjælland, hvor Vedbæks boliger er gået fra et prisfald på én procent i 2008 til en stigning på 4,5 procent i de seneste tre måneder.

Naboerne i Birkerød har i øvrigt hævet priserne med 3,3 procent efter et - med sælgernes øjne - miserabelt 2008, hvor faldet var på 11,6 procent.

Stigninger i København og på Frederiksberg
Hovedstaden kan også byde på stigende kvadratmeterpriser. I indre by, København K, hvor udbudspriserne styrtdykkede sidste år, er der mere optimistiske toner nu. Således koster en kvadratmeter 2,6 procent mere nu end for tre måneder siden.

På Frederiksberg håber boligsælgerne også, at markedet er ved at komme sig efter et historisk dårligt år. Både på Frederiksberg (postnumre 1800-1899) og på Frederiksberg C (postnummer 2000)  er tendensen vendt i den seneste tid. I førstnævntes tilfælde fra et markant dyk sidste år på 10,5 procent til en stigning på 1,7 procent, mens man på det centrale Frederiksberg er gået fra en prislussing på 11,2 procent i 2008 til et prisplus på 1,1 procent.

Samlet set har der været prisstigninger i 8,1 procent af alle postnumre inden for de seneste tre måneder.

Kun postnumre med flere end 30 huse til salg er medtaget i statistikken.

Se om dit postnummer er med på listen her.