20. maj 2009

Her er fem kæmpestore huse, du faktisk har råd til


For et par millioner kroner eller tre kan få dig en hæderlig treværelslejlighed i København. Men pakker du kufferten og flytter ud af byen, byder provinsen på boliger af en helt anden størrelse og til priser, der kan virke forunderligt lave for den inkarnerede bybo. Boliga.dk har sat sig for at finde de største boliger i landet, som vel at mærke er til at betale for de fleste par. Se dem herunder.



1. Sportsvej, Nakskov
600 kvadratmeter bolig, 16 værelser. Værksted, gårdhave og udhus.
Har du mod på at flytte til Lolland, skal du ikke have mere end 2.695.000 kroner op af lommen for at erhverve den tidligere skolebygning i landsbyen Løjtofte ved Nakskov, hvor der både er plads til en større børneflok, bedsteforældre og andet godtfolk.  Trods det store antal kvadratmeter og den lave pris har boligen stået til salg i næsten halvandet år uden at blive solgt. Se ejendommen her. 

2. Vesterågade, Broby
746 kvadratmeter for 3.4 millioner kroner. Broby på Fyn kommer også med på Boliga.dk's liste over kæmpehuse til rimelige priser med denne tidligere elforretning, som nu er omdannet til to boliger. Mægleren reklamerer blandt andet med en lukket gårdhave, muret garage og udhus og udgang til tagterrasse fra 1. sal. Kvadratmeterprisen er det halve af gennemsnittet for hele kommunen.

3. Jarmsted Byvej, Brovst
I Nordjylland er der masser af store huse til en billig penge, og et af de største finder man i Brovst nær Fjerritslev. Der er tale om en kombineret kursusejendom og privatbolig , der fylder 700 rummelige kvadratmeter. Prisen for hele baduljen er på 3.5 millioner kroner, og de er ifølge ejendomsmægleren givet godt ud, hvis man er glad for et "enestående flot naturområde kuperet med skov, eng og åløb". Desuden er ejendommen omgivet af økologiske marker, og er man heldig, kan man spotte en tårnfalk i ny og næ.

4. Gl. Møllevej, Farsø
Vil du købe "Ertebælgen i Ertebølle", skal du slå et smut forbi Farsø ved Limfjorden. For 3.2 millioner kroner får du 627 kvadratmeter bolig med udsigt over Limfjorden, og så er der rige muligheder for at indrette ejendommen efter behov. Mægleren foreslår, at man kan vælge mellem at gøre boligen til ferielejligheder, Bed and breakfast, kunstnerkollektiv, kursusvirksomhed, rekreation eller cafe/restaurant. Men man kan også bare vælge at bo der. Se huset her.

5. Skodsborgskovvej, Rødding
Har du drømt om din egen fiskesø, kunne denne ejendom ved Rødding sydvest for Kolding måske være en mulighed. Boligen strækker sig over 586 kvadratmeter, mens grunden er på halvanden tønde land. Haven er "parklignende" fortæller mægleren, som også peger på, at ejendommen kræver lidt istandsættelse. Gider du ikke forsøge at hitte rundt i boligens 14 værelser, kan du i stedet besøge den nærliggende golfbane eller en af de mange søer i området.