18. jan. 2022

Hvad betyder "uudnyttet tagetage"?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Hej Henrik


Vi er på jagt efter et nyt hus og støder jævnligt på formuleringen: Uudnyttet tagetage. Må man bebygge sådan én - og tæller arealet allerede med i den samlede bebyggelse, eller vil der i givet fald være tale om en slags ud- eller tilbygning, man skal have tilladelse til?


Venligst


L 


 

!: Kære L,


Selvom jeg ikke er tekstforfatter for boligsælgere, er det min vurdering, at der med begrebet ”uudnyttet tagetage” muligvis ligger en tilladelse til at udvide etagen på et senere tidspunkt. Det vil sige; foretage en udvidelse eller ombygning af ejendommen. 


Det kræver normalt en byggetilladelse og byggeriet skal overholde alle gældende regler - ikke mindst kravet om bebyggelsesprocenten på ejendommen, som skal være i orden. 


Hvis I er på udkig efter en ejendom, hvor der gerne må være en sådan mulighed, skal I sørge for, at der fra sælgers side bliver beskrevet, hvilke rettigheder der er i forbindelse med et eventuelt byggeri.


Der kan være både offentlige, men også private servitutter, der kan sætte begrænsinger for det. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner