05. okt. 2021

Hvad skal vi gøre? Sælger har efterladt kælderrum fyldt med skrammel



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik


Min kone og jeg har netop overtaget en villa med en stor kælder, men den tidligere ejer har desværre efterladt en masse lort dernede. Vi har gennem ejendomsmægleren bedt om, at det bliver hentet, men sælger mener, at det er ting, der hører til huset. 


Der er blandt andet en masse pakker med fliser, der ikke findes i huset i øvrigt, der er nogle store skabe, ikke indbyggede, og mange gamle brædder og trærester. For mig er det bare affald; så kan jeg på nogen måde bestille en junk truck og få dem til at fjerne det hele på sælgers regning, eller skal jeg – som min kone siger – bare se at få kørt det på lossepladsen selv? Jeg synes sgu, det er dårlig stil at efterlade det til os, det var ikke et helt billigt hus. 


Venlig hilsen


J 


 

!: Kære J, 


I udgangspunktet skal boligen leveres ryddet medmindre andet er udtrykkeligt aftalt. Derfor vil jeg anbefale, at du får – eventuelt med mæglers hjælp – sælger til at acceptere et beløb, der kan trækkes fra refusionsopgørelsen til at rydde kælderen for.


Det kan godt være bøvlet og besværligt at få sælger til at acceptere det – uagtet, at det er helt uacceptabelt, at man ikke rydder op efter sig. 


Det kan blive en besværlig kamp, og det er et mindre beløb, som det vil koste at få tingene fjernet og eventuelt et par weekenders arbejde – sammen med konen. Der er trods alt også ligestilling på den front. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner