23. apr. 2019

Interesseret køber: Må vi sælge vores hus udenom mægler?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Vores aftale med vores ejendomsmægler udløber efter seks måneder, derefter vil vi sætte vores bolig til salg i Den Blå Avis. Hvad sker der, hvis der kommer en interesseret køber, der tidligere har set boligen via mægler?

Vi ved ikke, hvem der har set boligen gennem de seks måneder, hvor den har været til salg hos ejendomsmægleren, men hvis de selv nævner, at de før har set boligen via mægler, kan vi så komme i knibe – og hvor lang tid skal der eventuelt gå, før vi må sælge til vedkommende?

Mvh T

!: Kære T

Det er vigtigt, at I får en fuldstændig klar afslutning med mægler, når aftalen udløber. Det gælder specielt, når I selv vil forsøge at sælge ejendommen gennem Den Blå Avis eller andre kanaler. Derfor vil jeg anbefale, at I fortæller mægler om det og beder om at få navne på de personer, han mener at have været i kontakt med. På den måde får I en liste over, hvilke personer I skal være opmærksomme på, hvis de vender tilbage.

Ejendomsmægleren har – også efter formidlingsaftalen er udløbet – normalt krav på salær, hvis der sælges til en person, som mægler tidligere har været i kontakt med. I kan alternativt aftale med mægleren, at denne til et reduceret salær bistår med papirarbejdet, hvis I selv finder en køber.

Venlig hilsen
Henrik Høpner