16. maj 2012

Hvem skal betale for vandskade?



Boligadvokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk, og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der godt gå op til en måned og i visse tilfælde længere tid, før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik.

Vores søn har købt og overtaget en ejerlejlighed pr. 1. januar 2012. Den 3. januar fik han vand igennem kanten af vinduet.

Derfor kontaktede vores søn ejerforeningens forsikring. Desværre var det ikke en dækningsberettiget skade, eftersom den skyldes manglende vedligeholdelse af fugerne i vinduespartiet.

I samme omgang konstaterede taksatoren, at vinduespartiet simpelthen blev lavet forkert, da det blev lavet i starten af 90'erne.

Nu har ejerforeningen afslået at dække udgifterne, da de mener, at han selv skal betale.

Det står vi fuldstændig uforstående for, da der står i ejerforeningens, at ejerforeningen står for udvendig vedligeholdelse.

Hvordan skal vi forholde os?

Kan det virkelig være ham, der skal betale, når det er grundet manglende vedligeholdelse af fugerne i vinduespartiet?

Med venlig hilsen
TL


!: Hej TL.

Når det fremgår af foreningens vedtægter, at det er ejerforeningen, der har den udvendige vedligeholdelse af vinduerne, forekommer afvisningen forkert.

Det kan tænkes, at man i foreningen har planer om en indgribende renovering af vinduerne, hvilket vel ikke er helt utænkeligt, når de er mere end 20 år gamle.

Det ændrer dog ikke ved, at tingene skal være i orden.

Umiddelbart tror jeg ikke, forsikringens afvisning er forkert, og jeg tror heller ikke, man har mulighed for at komme efter sælgeren af lejligheden.

Hvis ikke ejerforeningen vil ændre beslutningen, er der enten mulighed for, at man indleder en retssag mod foreningen, eller også kan man i første omgang anmode om, at tingene bliver behandlet på en generalforsamling i foreningen.

Mvh
Henrik Høpner

------------------------------------------------------

?: Kære Henrik

Jeg bor på 5. sal i en ejerlejlighed i København K. Der er tagterasse over den anden 5. sals lejlighed og har været det i over 50 år.

Nu snakker ejerforeningen om at udvide den over vores lejlighed. Det er vi bestemt ikke interesserede i. Kan ejerforeningen frit disponere over taget ovenpå os?

Mvh
M


!: Kære M.

Det vil normalt fremgå af foreningens vedtægter, hvordan man skal disponere over fællesarealer.

Det kræver normalt et kvalificeret flertal at ændre på dette, og min umiddelbare vurdering er, at foreningen formodentlig godt kan vælge at indrette en tagterrasse.

Dette skal selvfølgelig ske med behørig hensyntagen til de berørte ejere, eksempelvis i form af støjdæmpning eller tilsvarende foranstaltning.

Jeg forudsætter, at der ikke skal inddrages rum, som enkelte ejere har dispositionsret til.

I så fald skal der stilles alternative arealer til rådighed.

Mvh
Henrik Høpner