17. sep. 2014

Hvordan får jeg min overbo smidt ad h til?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Jeg har op til flere gange klaget over mine overboer, da de skaber ubeskriveligt meget unødig støj. Så meget at de i bund og grund har taget mit fristed, som mit hjem burde være, fra mig!

Frustrationen, over at de ikke gør noget ved det, er oveni købet begyndt at give mig stress!

Jeg prøver på at være i kontakt med det firma, der styrer vores forening, men vores repræsentant svarer mig hverken på mails eller telefoniske henvendelser.

Jeg aftalte med ham til vores generalforsamling for ca. tre måneder siden, at jeg skulle sende logbøger ind over, hvor ofte jeg var generet af dem. Jeg har indtil videre sendt fem ind og i forbindelse med de de sidste fire indsendelser bedt ham om at vende tilbage til mig, om logbøgerne kan bruges til noget, men jeg har absolut intet hørt.

De er en familie på fem med tre børn og bor på samme antal kvadratmeter som mig. Jeg er klar over, at det vil forårsage mere larm, end hvad jeg selv ville kunne lave, men det, de præsterer, er ud over alt tænkeligt!

De holdt f.eks. fest nede i vores gård til kl 00.30. I vores husorden står der at der skal være ro i gården kl. 22.

Ikke nok med, at de larmer dernede, de sender også de deres små børn på ca. fire år og seks år op i seng kl. 24 med deres storesøster på ca. 11.

Det resulterer så i, at ungerne tonser rundt og råber og skriger i hele lejligheden i en halv time.

Det er en meget lydt lejlighed. Et helt almindeligt skridt i gulvet hører jeg som et slag på en stortromme.

Jeg har - udover skriftlige klager - kontaktet mine overboer personligt utallige gange, men de gør intet ved det. Jeg tror aldrig, jeg har mødt nogen mennesker, der er mere hensynsløse eller respektløse, end de er.

Mit spørgsmål til dig er: Hvordan kan jeg få smidt dem ad h til?

Jeg er rigtig glad for min lejlighed, foreningen og området. Det eneste minus er mine overboer, som så er så stort et minus, at jeg har overvejet at flytte.

Men da problemet ikke er mig, synes jeg ikke, det er fair, at jeg skal jages væk!

Jeg har tænkt mig at gøre alt menneskeligt muligt for, at jeg kan blive boende.

Kan jeg gøre mere, end hvad jeg allerede gør?

Hilsen
X


!: Kære X

Nabostøj er et stort problem for de involverede, ikke mindst fordi man ikke altid opfatter støj på samme måde.

Det, du beskriver, synes klart at overskride de grænser, der gælder for, hvad man skal acceptere.

Du har sådan set gjort det rigtige, nemlig at søge at sikre at bevis for støjen ved at føre en logbog.

Du har skriftligt henvendt dig til administrator, og hvis ikke administrator reagerer, skal du nok kontakte bestyrelsen for at gøre opmærksom på administrators manglende besvarelse.

Du kan også kontakte ledelsen hos administrator for at gøre opmærksom på de manglende svar.

Det kan være meget vanskeligt at gennemføre en sag, hvor de støjende elementer bliver fjernet fra ejendommen, men som du beskriver det bør forsøget nok gøres. Du kan alternativt overveje at lydisolere din egen lejlighed, selvom det ikke er en optimal løsning.

Mvh
Henrik Høpner

----------------------------

?: Hej Henrik

Jeg har flere parcelhuse, jeg bruger til udlejning. Nu vil jeg så købe en andelsbolig og videreudleje den.

Hvor meget må jeg beregne mig i husleje ved udlejningen af denne andelsbolig?

Jeg køber andelen for en pris på 155.000 kroner, og lejligheden er på 70 kvadratmeter. Huslejen til foreningen er på kr. 1.750 kr., men det kan jeg selvfølgelig ikke nøjes med.

Er der nogen regler herom, og hvor finder jeg dem i givet fald?,

Mvh A

!: Hej A

Når du overvejer at købe en andelsbolig, skal du altid undersøge, om du overhovedet må udleje andelsboligen, som du forestiller dig.

Rigtig mange foreninger har forbud mod den slags udlejninger, men hvis det tillades, vil du - som jeg vurderer det - kunne blive udsat for, at lejen kan blive prøvet i huslejenævnet, og hvis der i andelsboligforeningen i forvejen er almindelige udlejningslejligheder, vil din husleje blive fastsat til nogenlunde samme niveau.

Du har mulighed for mod betaling at få forhåndsgodkendt huslejen i huslejenævnet, og det bør du overveje at gøre.

Hvis din lejer indbringer lejens størrelse for Huslejenævnet, kan du risikere, at lejen bliver nedsat med op til ét års tilbagevirkende kraft.

Mvh
Henrik Høpner