13. jul. 2011

Kan jeg få udskudt betalingsfrist?



Boligadvokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag og publiceres også i Berlingske.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der godt gå et par uger eller tre, før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Kære Henrik.

Vores ejerforening har pålagt mig at betale over 100.000 kr. til at renovere facaden på vores ejendom.


Der er ikke sparet penge nok op i foreningen, så ejerne skal selv punge ud med beløbet.

Problemet for mig er, at jeg først for nyligt har købt min lejlighed og derfor ikke har mulighed for at tage lån i boligen.

Jeg forsøgte at få udskudt beslutningen, men blev nedstemt af flertallet. 

Betalingsfristen for de 100.000 kr. er sat til midten af september, og jeg vil gerne høre, om jeg kan gøre indsigelse mod så kort en betalingsfrist, da der er tale om et ganske stort beløb.

Alternativt vil jeg høre om jeg har andre retslige muligheder for at få annulleret eller udskudt beslutningen.

mvh
Anonym


!: Facaden er en væsentlig og vigtig del af ejendommen og  vedligeholdelse af denne, der er besluttet på en generalforsamling med det fornødne flertal, kan man ikke modsætte sig.

Du er derfor efter min opfattelse forpligtet til at betale beløbet, og en frist på nogle måneder er i den forbindelse ikke for kort, med mindre arbejdet først skal udføres til foråret.

I så fald bør betalingsfristen udskydes til umiddelbart før, man underskriver kontrakt med entreprenøren.

Hvis sælger har vidst, at beslutningen var nært forestående og ikke har oplyst om det, kan du muligvis kræve erstatning hos sælger.

Tilsvarende kan du muligvis også kræve erstatning hos ejendomsmægler eller din egen advokat, hvis de har haft oplysningerne og undladt at gøre dig opmærksom på det.

Endelig kan foreningens administrator, hvis denne har vidst eller kendt til spørgsmålet og undladt at oplyse om det, også være ansvarlig.

Det, du kan få erstattet, vil imidlertid næppe være hele beløbet, fordi en del af betalingen kommer hjem igen som følge af, at din lejlighed givetvis vil blive mere værd ved et senere salg, da en ejendom med nye facader alt andet lige er mere værd end en lejlighed med dårlige facader.

mvh
Henrik Høpner