14. mar. 2012

Kan vi opsige lejer?



Boligadvokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk, og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der godt gå fra et par uger til en måned, før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik.

Vi overvejer at købe et hus på tvangsauktion. Desværre er husets 1. sal udlejet. Hvilke muligheder har vi for at opsige lejer på gældende vilkår, og hvordan hæfter vi for evt. depositum  mm.?

Lejer har ingen lejekontrakt, og vi agter selv at bebo huset.

Hvordan ser det ud?

Vh
T


!: Hej T.

Når du køber på tvangsauktion skal du respektere de rettigheder, som lejeren har.

Du er med andre ord bekendt med lejerens eksistens, og det vil indgå som et vigtigt parameter i en vurdering af, om du kan sættte ham/hende på gaden eller ej.

Når der ikke er nogen lejekontrakt, anses aftalen at være indgået på lejelovens vilkår.

Disse er rent faktisk mere attraktive for lejere, end en normal lejekontrakt ville være.

Det kan derfor blive vanskeligt for dig at få frigjort hele ejendommen til din brug, hvis du køber den på tvangsauktionen.

Det vil være anbefalelsesværdigt, om du undersøger lidt nærmere om lejerens personlige forhold, f.eks. alder job og den slags ting og måske finder ud af, om der er tale om et lejemål. hvor lejeren forventeligt vil fraflytte alligevel.

Du kan evt. tale med lejeren og høre, om den pågældende vil indgå aftale om fraflytning, men i så fald bør du nok søge advokatbistand.

Mvh
Henrik Høpner