25. apr. 2012

Må ejerforeningen opkræve 100.000 kr. til renovering af tag?



Boligadvokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk, og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der godt gå fra et par uger til en måned, før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Kære Henrik.

Vores ejerforening har lige inviteret til den årlige generalforsamling med et forslag om at opkræve cirka 100.000 kroner af hvert medlem til renovering af tagene. Vi kan ikke se, at det kan være rimeligt, at vores ejerforening kan kræve et ekstraordinært økonomisk bidrag af sine medlemmer i den størrelsesorden, selv hvis 2/3 af medlemmerne stemmer for det.

Vi vil dermed høre, om ejerforeningen faktisk kan og rent juridisk må stille sådan et krav, hvilke betingelser der skal være opfyldt for at de må gøre det, og hvad vi skal gøre udover at stemme imod forslaget til den kommende generalforsamling?

På forhånd tak for hjælpen.

L

!: Kære L.

Ejerforeningen har det formål at varetage medlemmernes interesse mht. ejendommen.

Den væsentligste opgave er at sikre, at ejendommen er i god stand. Hvis taget skal skiftes, er der desværre ingen vej udenom, og ejerforeningen har således både ret til, men ret faktisk også pligt til, at sørge for at opkræve pengene, så taget kan blive ordnet.

Det, der kan overvejes, er, om det er den teknisk rigtige måde, der er stillet forslag om, eller om der er andre muligheder.

Når der er tale om nødvendige arbejder, vil det normalt kunne vedtages med almindeligt flertal.

Mvh
Henrik Høpner

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik.

Vi er et ægtepar som er i 60’erne og som stadig arbejder.

Vores landhus er gældfrit, og vi vil gerne høre, om det er muligt at få en weekendattest på huset, således at det bliver til familiens “sommer/weekendhus”.

Vi vil gerne leje en lejlighed, evt. købe en andelsbolig i københavnsområdet, da vores børn bor dér. Jeg har skrevet til teknisk forvaltning i vores  kommune her på Sydsjælland ang. weekendattest, men har intet svar modtaget.

Hvordan kommer vi videre?

Mvh
A


!: Kære A.

Jeg vil opfordre jer til at kontakte kommunen på ny, evt. skrive direkte til formanden for teknisk udvalg.

Mvh
Henrik Høpner