28. mar. 2012

Må mine børn få en andel af huset?



Boligadvokat Henrik Høpner fra Advodan i Lyngby svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk, og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der godt gå fra et par uger til en måned, før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik.

Jeg ejer et anpartselskab, som har en ehvervsejendom til en værdi af ca. 3 mio. kr. Hvis jeg sælger ejendommen, bliver anpartselskabet så beskattet med 25 pct. eller mere?

Mvh
P


!: Hej P.

Avancebeskatning ved salg af fast ejendom behandles efter nogle særlige regler med hensyn til opgørelsen af avancen.

Man tager udgangspunkt i anskaffelsessummen, der på forskellige måder tillægges beløb for forbedringer, ejertid mv..

Dette samlede tal fratrækkes salgsprisen, og det overskud, der fremkommer, bliver beskattet i anpartsselskabet ved sædvanlig selskabsskat.

Det er nok en god idé at kontakte selskabets revisor eller skattevæsnet for at være sikker på, at opgørelsen er lavet korrekt.

Mvh

Henrik Høpner

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik Høpner

Min kone og jeg er ved at blive skilt. Den ene vil gerne blive i huset, men det kniber med økonomisk at købe den anden ud.

Ved et salg kan vi måske få 2-300.000 kr. i overskud, når udgifterne til ejendomsmægler er trukket fra.

Vi har to mindreårige børn. I stedet for at den ene skal købe den anden ud, kan vi så blive enige om at overdrage en andel i huset på 2-300.000 kr. til vores børn? Så skylder vi ikke hinanden noget, og vi har sikret børnene godt.

Mvh
J


!: Hej J.

Umiddelbart forekommer konstruktionen ikke helt gennemtænkt, fordi mindreårige børn som udgangspunkt ikke bør gå ud og investere i en ejendom, ligesom det heller ikke er sikkert, at investeringen er så god, som I måske tror.

Intentionen om, at børnene kan blive i ejendommen er god, men det bør løses på en anden måde.

I stedet for at børnene skal ind og købe en del af ejendommen, kan den, der fraflytter ejendommen, måske "nøjes" med et pantebrev på det tilgodehavende, som børnenes betaling skulle udgøre.

Hvis børnene skal være ejere, vil det kræve statsforvaltningens tilladelse, netop på grund af den risiko, der er forbundet med køb.

Mvh

Henrik Høpner