17. okt. 2012

Skal vi betale 125.000 kr. til nyt tag?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Kære Henrik Høpner,

Vi har købt et hus med et helt nyt badeværelse.

Gulvvarmen var endnu ikke sat til, da vi købte det, men blev det inden vi overtog.

Det hele virker fint, men der opstår nogle gange en voldsom lugt. Nok fordi vandlåsen ikke fungerer optimalt. Desværre den vandlås der hører til badekarret.

Vi har selvfølgelig ikke lyst til at ødelægge det nye badeværelse for at fikse vandlåsen – men vi kan heller ikke holde lugten ud. Vil ejerskifteforsikringen skulle dække det?

Mvh. I

!: Kære I

På det foreliggende grundlag er det svært at vide, hvad der er galt.

Måtte det vise sig, at der er noget galt med afløbet, kan ejerskifteforsikringen godt skulle dække omkostningerne til udbedring.

Før I går videre, vil jeg anbefale, at I får afdækket problemets omfang, ligesom I skal være opmærksomme på, at der er en selvrisiko på forsikringen, normalt minimum 5.000 kr. pr. skade.

Mvh
Henrik Høpner

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Min kone ejer en ejerlejlighed i en ejendom med to lejligheder.

Nu har vores underbo (formand for ejerforeningen) haft en håndværker ude og se på vores tag.

Han har "konstateret", at det skal skiftes indenfor to år (klart han siger det), så nu skal vi spare 1500 kr. op pr. måned, og der skal optages lån på 125.000 kr., udover det betaler 2000 kr. i fællesudgifter pr. måned og 500 kr. til en kassekredit i forbindelse med skift af tagrender.

Kan det være rigtigt, at vi skal indbetale et så stort beløb til vedligeholdelse? Det skal siges, at vi udlejer vores lejlighed.

Vi vil gerne sælge vores lejlighed inden for de næste 2-4 år og har derfor ingen interesse i at kaste yderlige penge i en i forvejen fin ejendom, da vi mener, at vi ikke får den investering ind igen ved salg.

Hvilke muligheder har vi?

Hvad sker der med opsparingen, når vi sælger, og hvis den nye ejer ikke vil indbetale, så kan det jo være svært at sælge, når der ligger en fællesudgift på 2000 kr. og en opsparing på 1500 kr. udover en husleje.

Det skal lige siges at vi har et anstrengt forhold til vores underbo.

Med venlig hilsen
H


Hej H

!: Det afgørende er at konstatere, hvor galt det står til med taget.

Er det nødvendigt at udskifte taget, skal man som ejer naturligvis være med til at betale det.

Det vil normalt fremgå af jeres vedtægter i ejerforeningen, hvordan sådanne uenigheder skal afdækkes.

I yderste konsekvens risikerer I at skulle føre retssag om, hvorvidt udskiftning af taget er nødvendigt eller ej.

Når I overvejer at sælge, skal I loyalt oplyse en ny køber om den diskussion, der har været om taget og vedligeholdelsesstanden.

Uanset at I har et anstrengt forhold til jeres medejer, vil jeg stadigvæk tilråde, at I får drøftet tingene i god ro og orden, særligt fordi jeg går ud fra, at jeres medejer heller ikke er interesseret i at bruge flere penge end højst nødvendigt.

Med hensyn til spørgsmålet om, hvorledes opsparingen håndteres i forbindelse med et salg, er det et vilkår, der kan aftales nærmere i forbindelse med overdragelsen.

Mvh
Henrik Høpner