13. jun. 2018

Ejerforeningens bygningsforsikring vil ikke dække gammel vandskade



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Mit loft i min ejerlejlighed begyndte at hænge, og en håndværker kom ud og konstaterede en gammel vandskade.

Jeg fik repareret loftet (gipsplader, spartling og maling), da loftet var ved at falde ned, dog vil bygningsforsikringen i ejerforeningen ikke dække, da de siger, at de ikke har en skadesårsag.  Jeg har spurgt overboen, og han siger, at de ikke har spilt vand på noget tidspunkt. Jeg har ingen indbosforsikring, men forstår også, at denne kun dækker skader på ting og ikke loftet i lejligheden.

Ved du, om der er nogen mulighed for at få dækket en sådan sag?

Tak for hjælpen
O

!: Hej O

Desværre er jeg bange for, at jeg må skuffe dig. Indbosforsikringen dækker - som du også har fået at vide - kun indboet; det vil sige skader på møbler, tøj, inventar med videre.

Selve loftet er omfattet af en bygningsforsikring, men for at en sådan forsikring skal dække, kræver det, at der kan påvises en skadesårsag. Normalt skal der være tale om en akut hændelse eksempelvis at noget falder ned i noget andet, men hvis der er tale om skader som følge af skjulte rør, kan skaderne være dækket.

Da der i din situation ikke er nogen skadesårsag, er det desværre noget, du sikkert selv bliver nødt til at betale, da vedligeholdelsen af loftet normalt er din egen risiko.

Mvh.

Henrik Høpner