15. aug. 2017

Køber har skrevet under. Kan jeg fortryde mit boligsalg?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

___________________________________________________________________________

?: Hej Henrik

Jeg håber, du kan hjælpe mig med et enkelt spørgsmål.

Vi har vores hus til salg.

Der er en køber, og vi underskrev kontrakten for to dage siden. I dag har køber underskrevet.

Nu har vi i den grad fortrudt. Det er så frustrerende. Kan vi på nogen som helst måde få annulleret købsaftalen?

Jeg ved godt, det virker useriøst, men der er sket nogle ændringer omkring min jobsituation som gør, at vi ønsker at beholde huset.

Hjælp!

Mvh
X

!: Hej X

Udgangspunktet er, at du som sælger er bundet af din underskrift. Køber har i henhold til loven fortrydelsesret i seks hverdage, efter begge parter har underskrevet købsaftalen.

Men sælger har ikke den samme fortrydelsesret.

Normalt er der i købsaftaler et forbehold for købers advokat/rådgivers godkendelse, og mange gange også et forbehold for købers banks godkendelse af handlen.

 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus


 

Hvad mange købere ikke tænker over er, at hvis køber kommer med nye krav i forbindelse med godkendelsen, vil der juridisk være tale om såkaldt afvigende accept.

Hvis køber - eller købers rådgiver - måtte komme med krav om eksempelvis ændring af overtagelsen, forbehold og byggeteknisk gennemgang eller andre krav, der ændrer på aftalegrundlaget, kan du som sælger vælge at afvise købers nye tilbud.

Det er juridisk set noget kompliceret og kræver en nærmere vurdering af, hvordan købers godkendelse er formuleret, så derfor vil jeg anbefale dig, at du hurtigst muligt får kontakt til en advokat og eventuelt også drøfter det med din ejendomsmægler.

Endelig har du selvfølgelig den mulighed at gå tilbage til køber og sige, at du har fortrudt og eventuelt betale køber en kompensation for ulejligheden for så at annullere handlen.

Mvh.
Henrik Høpner

___________________________________________________________________________

?: Hej Henrik

Vi har købt et hus for snart seks år siden og har konstateret, at gitterspærene er ved at falde fra hinanden. Vi har fået en bygningssagkyndig ud at kigge på taget. Han har beregnet, at spærene ikke er godkendt til betontegl.

Ligeledes er den daværende godkendelse af tegningerne på huset ikke godkendt til betontegl, men til eternittag (tagplader).

Der stod intet oplyst i tilstandsrapporten om dette. Er der mulighed for at søge om erstatning? Og i så fald, hvor skal man søge/klage?

Mvh.
K

Hej K

Såfremt du har tegnet en ejerskifteforsikring med udvidet dækning op til 10 år, vil du have mulighed for at anmelde kravet på ejerskifteforsikringen.

Du vil næppe have mulighed for at søge erstatning hos sælgeren, medmindre det kan dokumenteres, at sælger har været i ond tro.

Det vil formodentlig kræve, at det er sælger, der har monteret taget/bygget huset selv.

Der kan måske også være en mulighed for at kræve erstatning hos den byggesagkyndige, der udarbejdede tilstandsrapporten. Han har en ansvarsforsikring, men der er nogle særlige forældelsesfrister, der gælder for ham, og det kræver en nærmere analyse, hvorfor du bør søge juridisk rådgivning i den forbindelse.

Det vil under alle omstændigheder været noget, der haster.

Mvh.
Henrik Høpner

 

SE OGSÅ Drømmer du om at bygge dit eget hus?  


Find lige det, der passer til dig på Boliga.dk - Byg Hus