17. feb. 2016

Naboen spiller høj musik. Hvad er vores muligheder?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Kære Henrik

Vi bor i en ejerlejlighed, og vores nabo, der bor i en forældrekøbslejlighed, spiller ofte ganske høj musik sent på aftenen (efter kl. 9).

Hans stue har væg mod vores soveværelse, og det gør det svært at sove, ligesom vores nyfødte barn bliver vækket i ny og næ.

Vi har flere gange prøvet at tale med ham om det, og det har hjulpet i perioder, men enten glemmer han det gang på gang, eller også er han komplet ligeglad, for han bliver ved med at høre høj musik.

Hvilke muligheder har vi?

Mvh
C

!: Kære C

Det juridiske udgangspunkt er, at de enkelte ejere skal tage hensyn til hinanden, og der må ikke støjes unødvendigt.

På den anden side skal man have lov til at benytte sin lejlighed til normalt brug, så støjgener er ofte mere et spørgsmål om en balancegang end en juridisk afgørelse.

Hvis I vil gå den juridiske vej, skal I klage til ejerforeningens bestyrelse eller administrator.

De vil så rette henvendelse til ejeren, der har forpligtelsen til at sikre, at lejeren ikke støjer for meget.

Der kan iværksættes tekniske lydmålinger som dokumentation for støjniveauet, men det tager lang tid, og i hele processen vil det ikke være sikkert, at støjniveauet formindskes.

Den mere praktiske tilgang kunne være at få endnu en snak med naboen og eventuelt finde ud af, om højttalerne er monteret i væggen ind mod jeres soveværelse, så lyden forplanter sig meget. Eller eventuelt foreslå naboen at få støjisoleret væggen ind mod jer.

Der er sikkert andre praktiske muligheder, og vigtigst er nok, at I får dialogen frem for den juridiske tilgang.

Mvh
Henrik Høpner