29. apr. 2015

Skal jeg betale fuld husleje, mens min lejlighed sættes i stand?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Jeg er næsten lige flyttet i en lejet lejlighed hos en privat udlejer.

Uheldigvis har der været en radiator utæt hos overboen, hvilket har forårsaget vandskade i det ene værelse.

Værelset skal affugtes, tapetseres og males.

Dette kommer til at foregå over længere tid (væggene skal være helt tørre). Den første uge var det to af værelserne, vi ikke kunne bruge pga. lugten/fugten.

Mit spørgsmål er så: Skal jeg betale fuld husleje i den periode, det står på? Eller skal prisen sænkes, når nu jeg ikke får det, jeg reelt betaler for og har skrevet under på?

Mvh
G

!: Hej G

Udlejer skal levere det, der er aftalt. Hvis ikke udlejer leverer varen, dvs. et fuldstændigt lejemål, kan der ske reduktion af lejen.

Hvis et eller flere værelser er fuldstændigt ubeboelige, vil det efter min opfattelse være en situation, hvor der kan være tale om, at lejen skal reduceres.

Hvis det derimod kun er i ganske begrænset omfang, herunder at man skal tåle, at der skal males over et par dage, vil der som udgangspunkt ikke skulle ske reduktion af lejen.

Du kan prøve at skrive til udlejer og gøre opmærksom på problemet. Det kan ofte være et forsikringsspørgsmål, hvor forsikringsselskabet måske skal dække huslejetabet.

Mvh
Henrik Høpner