23. mar. 2016

Vil min kæreste kunne smide mig ud fra dag til anden?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til lf@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver onsdag.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Min kæreste har netop købt en ejerlejlighed, hvor planen er at jeg skal flytte ind. Er der noget jeg skal være opmærksom på? Jeg påtænker, at en lejekontrakt vil være til min fordel? Men er den dækkende i dette tilfælde, eller vil min kæreste kunne smide mig ud fra dag til anden?

Mvh
Y

!: Kære Y

Jeg lægger til grund, at du ikke skal betale nogen del af købesummen.

Situationen svarer derfor til, at du flytter ind hos din kæreste i dennes ejerlejlighed.

Derfor har købstidspunktet ikke nogen betydning.

Man kan ikke tale om et egentligt lejeforhold, men hvis man skulle konstruere en situation, der kunne ligne et lejemål, ville det formodentlig svare til en lejekontrakt på et enkelt værelse.

En sådan lejekontrakt vil dog under alle omstændigheder kunne opsiges med kort varsel.

Hvis du overvejer at opsige din egen lejlighed eller en anden lejlighed, risikerer du at stå på gaden inden for meget kort tid, hvis forholdet ikke holder.

Desværre har du ikke efter lejeloven ret til fremleje af din nuværende lejebolig med den begrundelse, at du "vil se om forholdet holder".

Derfor skal du gøre op med dig selv, om du vil løbe "risikoen" eller ej.

Mvh
Henrik Høpner

------------------------------------------------------

?: Hej Henrik

Vi har en problematisk lejer, der endeligt har opsagt lejlighed fra 15. marts, men nu nægter hun alligevel at flytte.

Hvad skal der stå i varslingsbrevet til hende, så vi undgår flere problemer, når vi kontakter fogedretten?

Mvh
H

!: Hej H

Jeg vil anbefale, at I sender et anbefalet og almindeligt brev til lejer og meddeler, at sagen samtidig bliver sendt i fogedrettten med henblik på, at lejer bliver udsat af lejemålet.

Hun har ingen ret til at være i lejligheden, når lejemålet er opsagt, og når der er tale om hendes egen opsigelse, har hun heller ikke krav på at få en sådan opsigelse prøvet i retssystemet.

Der gælder ingen fortrydelsesret for lejere, når de vælger at opsige.

Ved henvendelsen til fogedretten vil jeg anbfale, at I skriver, at sagen haster, henset til, at I formodentlig heller ikke får huslejebetaling.

Ved et senere retsopgør kan I kræve husleje for den periode, hvor lejer uretmæssigt benytter lejligheden, dvs. efter opsigelsestidspunktet.

Mvh
Henrik Høpner