27. aug. 2020

Kan mægler kræve salær, når jeg ikke vil sælge til den pris?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Mit spørgsmål går på om min mægler kan kræve sit salær, da han mener, at han har opfyldt sit job, ved at en køber har afgivet bud på huset?

Jeg vil ikke sælge til denne pris, da min gæld efterfølgende bliver meget høj.

Huset har været udbudt til salg for 995.000 kr. siden 2019, men er på mæglers opfordring sat 100.000 kr. ned i 2020.

Køber har afgivet nogle krav om overtagelse, som jeg i første omgang har accepteret nogle af, men nu vil jeg ikke sælge - og mægler kræver derfor sit vederlag.

Mægler siger, at der ikke er udløb på vores formidlingsaftale, så derfor hænger jeg på salæret - uanset om jeg sælger eller ej.

Hvordan står jeg?

Hilsen
F

!: Kære F


Allerførst skal du nærlæse din formidlingsaftale – der kan godt være gemt en mulighed for, at du kan komme ud af aftalen.


Men hvis ejendomsmægleren rent faktisk har fundet en køber, der vil købe huset på de betingelser, du har accepteret tidligere – herunder også til den nedsatte pris – er det min vurdering, at du nok hænger på salæret.


Mægleren har fortsat salgsarbejdet – og det var på det tidspunkt, hvor du beslutter at sænke prisen – at du skulle have sagt fra.


Hvis det er således, at det tilbud, der er kommet, er markant lavere end den udbudspris, I har aftalt, er du efter min opfattelse ikke forpligtet til at betale mægler et salær.


Dog kan det være, at du skal betale ham et nedsat salær for det arbejde, han på en måde har leveret.


Venlig hilsen


Henrik Høpner