14. maj 2019

Kan min kæreste smide mig ud af vores fælles lejlighed?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Mit spørgsmål lyder på, om min kæreste kan smide mig ud.

Jeg har vendt den med vores udlejer, og han vil helst have mig boende – men vi står begge på kontrakten. Hvad dælen gør jeg?

Kan han smide mig ud, når udlejer helst vil have mig boende?

N
!: Kære N

Din kæreste har ikke ret til at smide dig ud af jeres fælles lejlighed, men udlejer kan på den anden side heller ikke frit vælge hvem af jer, der skal fortsætte lejemålet.

Når I ikke kan blive enige, om hvem der skal fortsætte lejemålet, kan spørgsmålet afgøres af boligretten. Her vil man tage hensyn til forskellige forhold; blandt andet hvem, der har nemmest ved at finde en alternativ bolig, og hvem der har mest tilknytning til boligen.

Det kan blive en langsommelig proces - og det bedste vil være, at I får talt sammen. En parterapeut kan måske hjælpe, eller også kan retten udpege en retsmægler - men det kræver, at I begge er indstillet på at tale om tingene.

Du kan i første omgang få mere info hos LLO eller hos den lokale retshjælp på biblioteket.

Venlig hilsen
Henrik Høpner
Kan du lide, det du læser?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få
bolignyheder direkte i din indbakke.
1Boliga