16. jun. 2020

Kan min kæreste smide mig ud af vores lejlighed?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




!: Hej,

I onsdags smed min søns kæreste ham ud af den lejlighed, de har sammen. Han står på indskuddet, fra da de fik lejligheden. Nu siger kommunen, at hun godt kan smide ham ud af lejligheden.

Min søn har ikke noget sted at være – og der er også et lille barn i det her. Kan hun godt smide ham ud af lejligheden?

Venlig hilsen

B

 

!: Kære B

Desværre er det jo ikke nogen usædvanlig ting, at mennesker bliver uvenner og ikke kan bo sammen længere. Lejeloven foreskriver, at det i yderste konsekvens er en domstol, der skal afgøre, hvem der kan blive i lejligheden, hvis parterne ikke kan blive enige. Ved vurderingen af hvem, der skal blive, vil man se på tilknytningen - og særligt om der er mindreårige børn, der skal blive boende i lejligheden med en af forældrene.

Med hensyn til indskuddet vil din søn være berettiget til at få refunderet sin andel af indskuddet og den forudbetalte husleje – det kan han forhåbentlig bruge til at betale et nyt sted.

Kommunen vil typisk have husvildeboliger, de kan tilbyde ham, men det er normalt kun for en tidsbegrænset periode.

Venlig hilsen

Henrik Høpner