14. dec. 2021

Kan vi købe et sommerhus på tvangsauktion, udenom auktionen?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik, 


Vi har set på et sommerhus, der er sendt på tvangsauktion. Vi er meget interesserede i sommerhuset, men vi synes, at købsprocessen på tvangsauktion virker svær og uden så gode vilkår for os. 


Må vi kontakte ejeren og spørge, om vedkommende vil sælge det til os udenom tvangsauktionen? Og undgår vi i givet fald alle de særlige regler, der er ved tvangsauktioner?


Tak for hjælpen,


S og L


 

!: Kære S og L, 


Når en ejendom skal sælges på tvangsauktion, er ejeren beklageligvis i økonomiske vanskeligheder, og en af kreditorerne har mistet tålmodigheden og har derfor begæret boligen på tvangsauktion.


Heldigvis ses det ofte, at en tvangsauktion bliver afværget; enten ved, at boligen bliver solgt, før auktionen finder sted eller andre gange, fordi ejer finder de penge, der skal til for at betale det, der skyldes til den, der har begæret huset op tvang. 


Nogle gange er det et lille beløb og andre gange, er der tale om så store beløb, at tvangsauktionen er uundgåelig. 


Omkostningerne ved at gennemføre en tvangsauktion er meget store, og det kan i væsentligt omfang reduceres, hvis der bliver truffet en aftale før auktionen gennemføres. Derfor burde ejeren være interesseret i at finde en løsning, men nogle gange er situationen gået i hårdknude. 


Der er intet, der forhindrer jer I at kontakte ejeren og spørge, om der er mulighed for at finde en løsning. Hvis der er det, bør både I og ejeren alliere jer med en advokat, der kan sikre, at pengene bliver fordelt korrekt, men også at I rent faktisk får et skøde på ejendommen uden at hænge på sælgers gæld. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner