16. nov. 2021

Kan vi opsige en erhvervslejer i vores andelsforening?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik,

Vi er en andelsboligforening, der har en erhvervslejer, som vi på grund af erhvervslejeloven ikke kan sige op. Den pågældende erhvervslejer er til stor gene for beboerne og afviser at gå i dialog om at løse problemerne.

Hvad kan vi gøre? Er det helt umuligt at bringe nogle af erhvervslejelovens bestemmelser for opsigelse i anvendelse? Har vi mulighed for at hæve huslejen og på den måde gøre lejemålet uinteressant for den erhvervsdrivende?

Håber du har et godt råd.

Venlig hilsen,

A


 

!: Kære A, 


Erhvervslejeloven gælder for alle erhvervslejemål. Det forhold, at udlejer i jeres situation er en andelsboligforening, ændrer ikke ved dette. 


Jeres lejer har de samme rettigheder og forpligtigelser, som alle andre erhvervslejere: Hvis han misvedligeholder lejekontrakten ved støj, larm eller på anden måde ikke overholder bestemmelserne i kontrakten eller erhvervslejeloven, kan I vælge at forfølge det på helt sædvanlig vis. 


Tilsvarende har I også mulighed for at hæve huslejen, hvis der ellers er basis for det efter erhvervslejelovens regler. 


Ligesom lejeloven har erhvervslejeloven rigtig mange faldgruber, der typisk er i lejernes favør, så jeg vil anbefale, at I kontakter en advokat med erfaring indenfor erhvervslejeloven for at søge råd og vejledning. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner