14. jun. 2022

Kan vi sælge vores hus uden en ejendomsmægler?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik,

Vi bor i en lille jysk by, som vores børn og mange af vores venner efterhånden er fraflyttet. Vi har nu fundet drømmehuset tættere på vores børn, og nu vil vi i gang med at sælge vores nuværende hus.

Vi har et vennepar, som er interesseret i at købe huset, og vi er blevet enige om en pris, som alle kan være med på. Kan vi godt “bare” lave en aftale med dem udenom en mægler?

Vi har et rigtig godt forhold, så jeg ser inden problemstillinger i løsningen.

Vi ser frem til et svar.

Mvh.

T og L

 

!: Kære T og L,

Jeg vil generelt anbefale, at I har en rådgiver med; enten en boligadvokat eller ejendomsmægler, der kan hjælpe med at håndtere papirarbejdet.

Der er rigtig mange dokumenter, der skal på plads; tilstandsrapporter, energimærke, tilbud om ejerskifteforsikring og så videre.

Det er noget boligadvokater og ejendomsmæglere har systemer, der kan håndtere, så det sikres, at det bliver gjort rigtigt.

Fo at bevare venskabet med de potentielle købere, er det en lille pris at betale – også for at slippe for besværet og de risici, der er ved at gøre det selv.

I skal naturligvis ikke betalte til hverken markedsføring, internetforbrug eller andet, men prøv at få en prisaftale med enten en boligadvokat eller en ejendomsmægler, der kan håndtere papirarbejdet. Så jeg vil ikke anbefale, at I ”gør det selv”.

Med venlig hilsen,

Henrik