16. feb. 2022

Køberen af vores lejlighed tilbageholder penge: Hvad kan vi gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Hej Henrik, 


Vi solgte vores lejlighed i august 2021 med overtagelse den 1. november. Vi har netop fået at vide af ejendomsmægleren, at køber har tilbageholdt 7.000 kroner af den endelige opgørelse, da han påstår, at lejlighedens to radiatorer ikke virker. Hvad kan vi gøre? 


Vi ved, at dette ikke kan være rigtigt, da den ene radiator blev skiftet ud for under et år siden, og den anden er også kun små seks-syv år gammel. Vi har aldrig oplevet problemer med dem. 


Den manglende funktion skyldes formentlig, at ejendommens fjernvarmeanlæg er gammelt og har problemer med at holde trykket i de øverste lejligheder (3. sal). 


Dette vil vi naturligvis gøre køber opmærksom på, men hvis han stadig fastholder, ved vi ikke, hvad vi kan gøre?


Venlig hilsen, 


C


 


!: Kære C, 


Der er ingen tvivl om, at køber ikke må tilbageholde en del af i refusionsopgørelsen eller købesum. Det må kun ske, hvis der enighed om det eller det på forhånd er aftalt i købsaftalen.  


Ingen af de betingelser er opfyldt i jeres situation, så I skal kræve – og gerne med ejendomsmægler hjælp – at straks frigiver/betaler de 7.000 kroner, det drejer sig om. 


Hvis køber bruger advokat eller anden rådgiver, skal I også rette henvendelse til pågældende. For en advokats vedkommende gælder det, at det er i strid med god advokat-skik at tilbageholde i købesummen uden aftale. 


Jeres udfordring er, at det hurtigt kan koste jer mere end de 7.000 kroner at få ret, men det bør ikke afholde jer fra at kæmpe for at få beløbet frigivet. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner