25. mar. 2009

Kongen af Danmark sælger landets dyreste bolig



Har du råd til at smide en udbetaling på 3,2 millioner kroner på bordet?
Så har du måske også råd til at lægge 327.000 kroner netto om måneden for at bo på Solhøjgård i Fredensborg.
Sælgeren af den 593 kvadratmeter store lystejendom på Fredensborg Kongevej vil nemlig have 65 millioner kroner for at skille sig af med gården, der blev sat til salg den 12. marts hos ejendomsmægleren Ole Lindgren. 

Den firelængede gård i Nordsjælland er ejet af  Bjarne Landsfeldt, bedre kendt som Raja Bjarne, og han er såmænd udnævnt til Konge af Danmark inden for bevægelsen Transcendental Mediation. Raja Bjarne "har som Raja af Danmark påtaget mig ansvaret for at sikre at vores land snarest muligt er sikret mod al negativitet - indefra, såvel som udefra. Danmark vil blive uovervindeligt," lyder det på hans hjemmeside rajabjarne.dk. Tilsyneladende skal missionen ikke længere dirigeres fra million-palæet i det bakkede Nordsjælland.

To konger
For to år siden gav Raja Bjarne på vegne af bevægelsen 56,2 millioner kroner for ejendommen, der således gik i arv fra en tidligere konge, nemlig automobilkongen og Kongevejs-kongen Axel Pitzner, der døde i julen 2005. Tilnavnet Kongevejs-kongen fik han på grund af sine mange ejendomme langs Kongevejen nord for København, mens titlen automobil-kongen kan hæftes på den afdøde multimillionær, fordi han grundlagde biludlejningsfirmaet Pitzner Auto.

Men Solhøjgårds nuværende konge har altså valgt at skille sig af med gården blot to år efter, han erhvervede den på vegne af foreningen, og han håber oven i købet at score knap ni millioner kroner på salget. Optimistisk på det nuværende marked, men da han erhvervede sig lystejendommen i 2007 var det faktisk 22 millioner kroner under den oprindelige udbudspris sat af ejendomsmægleren Pernille Sams.  Så måske han ved, hvordan man gør en god handel.

Om boligen er 65  millioner kroner værd må til gengæld være op til den enkelte at bedømme. Se den her.