14. aug. 2018

Lejer fjerner ikke sine ting fra opsagt lejemål: Hvad gør jeg?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik,

Jeg har et lager, der har været udlejet, og som jeg har modtaget en opsigelse på, men lejer har her et halvt år senere stadig ikke fjernet sine ting.

Han lover, hver gang jeg kontakter ham, at rydde ejendommen og betale husleje for den medgåede periode inden indeværende måneds udgang. Men intet sker.

Jeg har som sagt modtaget opsigelse og nøgler til ejendommen. Hvad gør jeg?

Mvh.
D

!: Kære D

Som udgangspunkt er lejeren først frigjort for lejebetalinger, når lejemål er afleveret i ryddeliggjort stand.

Men når lejer bliver ved med at love det ene og det andet og bryder løfter, er der den mulighed, at du får lejers accept til, at du selv fjerner de resterende ting og kasserer dem, hvis de ikke har nogen værdi.

Hvis ikke lejer vil give den accept, eller hvis du heller ikke selv ønsker den model, er du desværre nødsaget til at gå i fogedretten for at blive formelt indsat i lejemålet.

I den forbindelse vil politiet skulle deltage for at vurdere, om de effekter, der er tilbage, har nogen værdi, og hvis de har det, skal de transporteres til politiets hittegodskontor, hvorefter du kan benytte lejemålet, som du ønsker.

Det er omkostningstungt og besværligt, og i første omgang er det dig, der skal lægge ud for omkostningerne til at få ryddeliggjort lejemålet. Jo længere tid der går, jo flere penge risikerer du at miste. Så modellen med en aftale med lejer er måske nok at foretrække.

Venlig hilsen
Henrik Høpner