26. nov. 2020

Må jeg købe en lejlighed og udleje den til min kæreste?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Kære Henrik

Jeg skal flytte i lejebolig og har derfor solgt min ejerbolig. Da jeg får en del penge med ud fra salget af min lejlighed, vil jeg muligvis gerne investere dem i en ny ejerbolig – hvor min kæreste kan bo.

Må jeg købe en lejlighed og udleje den til min kæreste?

Når det nu er min kæreste, der skal bo der og ikke en tilfældig, er der så andre regler, der gør sig gældende ift. skat?

På forhånd mange tak
Mvh
S

!: Kære S

Det forhold, at det er din kæreste og ikke en fremmed, ændrer ikke ved de skattemæssige forhold. Du skal fortsat betale skat ved overskud af udlejningen som ved udlejning til en fremmed.

Køber du en lejlighed, skal du være opmærksom på, at der er nogle ejerforeninger, der stiller krav, hvis der skal ske udlejning. Det vil for eksempel sige, at foreningen skal godkende en lejer. Jeg vil anbefale dig at få en advokat til at bistå dig med købet – eller at du tjekker vedtægterne grundigt igennem inden et køb.

I forhold til den lejebolig, du har, kan der være risiko for, at udlejer vil påstå, at du ikke reelt bor der – og derfor vil opsige lejemålet; det kan ske, hvis du kun er meget lidt hjemme og reelt opholder dig i den lejlighed, du har købt og udlejer til din kæreste.

Du bør også sikre dig, at lejekontrakten med dine kæreste er udformet, så lejeforholdet kan bringes til ophør, hvis du og din kæreste bliver uvenner og går fra hinanden.

Venlig hilsen

Henrik Høpner