26. nov. 2020

Må jeg sælge min bolig, mens der bor en lejer?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej,

Jeg har en ejendom, hvor lejer har opsagt sit lejemål og er fraflyttet – opsigelsesperioden løber 2,5 måneder endnu.

Jeg vil gerne sætte ejendommen til salg, må jeg det? Og skal lejer fritages for betaling, hvis jeg sælger ejendommen?

Venlig hilsen
H

!: Kære H

Du må naturligvis gerne sælge ejendommen. Du skal i den forbindelse sikre dig, at du har mulighed for at få adgang til lejligheden, så du eller din ejendomsmægler kan fremvise boligen for potentielle købere uden problemer. Når lejer er fraflyttet, går jeg ud fra, at I har lavet et fraflytningssyn, og at lejer har afleveret nøglerne.

Hvis du får solgt boligen med overtagelse, før lejemålet udløber, er det principielt den nye ejer, der er berettiget til at modtage huslejen, da der formelt ikke er sket nogle ændringer i lejers forpligtelser. Hvis den nye ejer tager lejemålet i brug til sig selv, bortfalder betalingsforpligtelsen.

Du har som udlejer altid tabsbegrænsningspligt, hvilket vil sige, at du skal prøve at få indtægt i den periode, hvor lejer er forpligtet til at betale husleje, men ikke bruger lejemålet. Normalt er det tilstrækkeligt, at man som udlejer enten sætter boligen til salg eller forsøger at finde en anden lejer. Lejer skal således betale husleje som normalt i opsigelsesperioden uanset, om han bor der eller ej.

Venlig hilsen
Henrik Høpner