20. dec. 2021

Må vi efterlade ting i vores solgte hus?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik


Vi har solgt vores villa og skal være ude til 1. februar. Der er nogle lamper og reoler, der hænger på væggene blandt andet i badeværelset, som vi ikke vil have med. 


Må vi lade det hænge uden at spørge køber, eller risikerer vi, at vi siden hen skal betale for, at det bliver fjernet? Køber har tidligere givet udtryk for, at de ikke er interesserede i at overtage noget inventar. 


Venligst, 


K 


 

!: Kære K, 


Udgangspunktet er, at ejendommen skal være tømt for sælgers effekter, når den overtages.


Angående badeværelsesudstyr skal det dog altid blive hængende. Så badeværelsesmøblerne er I således forpligtet til at lade blive – uagtet om køber ikke ønsker at overtage det.


Hvis ejendommen ikke bliver ryddet, kan I principielt blive mødt med et krav fra køber om at betale omkostningerne til nedtagning og bortskafning af reoler med videre. 


Hvis køber eventuelt har en intention om at gå i gang med en større renovering af ejendommen, og derfor slet ikke er interesseret i noget som helst, kan I måske alligevel - ved en kontakt til køber - blive enige om, at I lader tingene stå. Eventuelt kan I, hvis I har mulighed for det, give køber adgang et stykke tid før, så de kan komme i gang. 


Men I skal sørge for at have en aftale med køber, ellers kan I komme til at hænge på det. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner