10. nov. 2021

Måske vandskade: Skal jeg oplyse det til ejendomsmægleren?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik,

Sidste år kom min underbo op og sagde, at der var kommet vand ned til dem fra vores lejlighed i løbet af dagen, mens de havde været på arbejde, så de havde ikke selv oplevet noget drypperi. 


Vandet lå i en lille pøl på gulvet, der var måske vand svarende til et par håndfulde. De var sikre på, at det kom fra os. Forsikringen sendte efterfølgende en VVS’er ud, der kiggede lidt på det. 


De kunne ikke finde nogen skader hos os og heller ikke umiddelbart noget fugt i etageadskillelsen. VVS’eren nævnte, at det måske kunne være faldstammen, men den er hverken tilgængelig fra vores eller underboens lejlighed, så han endte med at foreslå, at vi afventede for at se, om det kom igen. Der har ikke været noget siden den episode. 


Nu skal vi sælge lejligheden, og mægler har i den forbindelse spurgt, om der er nogle fejl eller skader på lejligheden: Skal vi oplyse ovenstående episode?


Venlig hilsen, 


C 


 

!: Kære C, 


For at være på den sikre side bør I efter min opfattelse oplyse om forholdet, og hvis der er noget korrespondance med ejerforeningen eller forsikringsselskabet skal I også fremlægge det.


I skal naturligvis samtidig meddele, at der ikke har været noget siden den enkelstående episode.


Hvis ikke I gør det, kan I risikere at blive mødt med krav, hvis problemet opstår igen. Så der er desværre ingen vej udenom.


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner