23. okt. 2020

Min udlejer låser andre ind i min lejlighed: Hvem skal betale for låseskift?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej

Min udlejer har nøgle til min lejlighed og postkasse. Jeg har oplevet, at han låser andre ind i min lejlighed uden min tilladelse - og efter en tvist tømmer han nu også min postkasse.

Hvem skal betale for et låseskift?

Hilsen M

!: Kære M,

I første omgang skal du bede din udlejer om at aflevere nøglen. Din udlejer har ikke ret til at have en nøgle og heller ikke til hverken at lukke nogen ind eller til at tømme din postkasse.

Det er dig som lejer, der har ansvar for vedligeholdelse af lås og nøgler – men i denne situation, hvor han har adgang til din lejlighed, er det efter min opfattelse ham, der skal betale – også selvom han leverer nøglen tilbage. Dette fordi det er udlejer, der har skabt problemet.

For at få det stoppet – og for din egen sikkerheds skyld - vil jeg nok under alle omstændigheder kontakte en låsesmed og få stillet låsen om straks.

Venlig hilsen
Henrik Høpner