08. dec. 2020

Mit hus er større end registreret: Kan jeg få kommunen til at ændre det?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik,

Jeg købte et sommerhus tilbage i 1977 - og har brugt det jævnligt gennem årene. Nu overvejer jeg, at rive det ned og bygge et nyt.

I BRR-registreret er huset opført til 120 kvadratmeter heraf 60 til beboelse. Kommunen har givet byggetilladelse til 145 kvadratmeter.

Min opmåling viser imidlertid, at huset er 123 kvadratmeter. Jeg vil gerne have, at det er de 123 kvadratmeter, som er gældende – er det noget, jeg kan gøre kommunen opmærksom på – og har det betydning i forhold til et salg af huset?

Venlig hilsen
P

!: Kære P

Som ejer af ejendommen er det dig, der er ansvarlig for, at BBR-oplysningerne er korrekte. I den situation, hvor du vil rive det gamle hus ned og bygge et nyt – vil det ikke have betydning, hvordan det gamle nedrevne hus BBR så ud - men derimod skal du sikre, at det nye hus har en BBR-registrering, der er korrekt, når huset er blevet færdigbygget.

Hvis du har fået en byggetilladelse på 145 kvadratmeter og kun vil bygge 123 kvadratmeter – skal du kontakte kommunen for at få korrigeret, så den stemmer med de faktiske forhold.

Venlig hilsen
Henrik Høpner