23. aug. 2022

Naboens rod skader vores hussalg: Hvad kan vi gøre?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hejsa,

Vi har sat vores hus, hvor vi har boet i 25 år, til salg.

I løbet af de 25 år er vores nabos hus/grund gået fra at have lidt rod til ekstremt meget rod. For eksempel står der en gammel bil, der er ragelse alle vegne, samt beplantning og ukrudt i flere meters højde.

Dette, mener vi, er med til at gøre vores hussalg svært. Har talt med naboen og kommunen, men de kan/vil ikke gøre noget.

Har du nogle gode råd?

Med venlig hilsen,

C,

!: Kære C,

Det er desværre ikke et ukendt problem, du er rendt ind i. Kommunerne har meget få muligheder for at gøre noget ved det ”generelle rod”. Bilvrag med videre har man måske mulighed for at påtale, men det ændrer jo ikke ved det generelle indtryk.

Når du allerede har talt med både din nabo og kommunen – og der ikke er nogen udsigt til at få ændret tingene den vej – er der efter min opfattelse reelt kun en mulighed tilbage:

Nemlig, at du – hvis du taler godt med din nabo – kan få lov til at fjerne nogle af tingene. Det kan være at rod og ukrudt er vokset over hovedet på naboen, som måske egentlig vil være glad for, at du hjælper med at rydde op.

Det er selvfølgelig ikke rimeligt, at du skal rydde op efter din nabo, men på den anden side; hvis det kan give dig en bedre salgspris på dit hus, er det en overvejelse værd.

Med venlig hilsen,

Henrik Høpner