02. nov. 2021

Skal vi forbedre vores lejlighed med en altan inden den nye boligskat?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik, 

Vi har lige købt en lejlighed og i den forbindelse, vil vi gerne have en altan.


Det, vi gerne vil spørge om, er i forhold til den nye boligskat, som træder i kraft i 2024.


Vi går ud fra, at det vil gøre lejligheden mere værd. Vil det være bedre at lave de forbedringer, man ønsker sig, inden 2024? Eller har det ingen betydning?

Med venlig hilsen,

M


 

!: Kære M, 


Det er ikke så enkelt endda at montere altan i lejligheder. Der er mange forskellige interesser, der skal afvejes. 


Primært skal ejerforeningen give tilladelse og vedtage et projekt. Det skal godkendes af kommunale myndigheder og inden ejerforeningen får accepten, er der mange forskellige hensyn at tage. 


Hvis man bor højt oppe i en ejendom, så er det sikkert dejligt med en altan. Problemet er bare, at den kan skygge for de underliggende lejligheders lysindfald. Så det er ikke et så enkelt projekt at få gennemført. 


Med hensyn til spørgsmålet om det nye boligskat-system, er det således indrettet - uden vi kender alle detaljer - at der løbende skal ske korrektioner, når en ejendom for eksempel får en altan.  


Det vil således – i hvert fald i teorien - være underordnet for boligbeskatningen, hvornår altanen bliver realiseret, da den altid vil blive medinddraget i vurderingen, når det nye system fungerer. Dertil kommer, at det alt andet lige ikke bør være en mulig stigning i boligskatten, der skal være afgørende for, om man ønsker en altan eller ej.


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner