01. feb. 2022

Skal vi alliere os med en boligadvokat, når vi skal sælge?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Hej Henrik,


Mit spørgsmål hører måske til i den mere overordnede kategori – jeg er nemlig lidt i tvivl om, hvad der er normalen. Vi vil gerne sælge vores hus til foråret – og har slet ikke forstand på den slags. 


Bør vi som sælgere alliere os med en advokat eller anden rådgiver, der kan hjælpe os med at ”holde øje med” ejendomsmægleren og læse formidlingsaftalen og sådan noget igennem – eller er det ikke nødvendigt for sælger, at have rådgivningshjælp i processen. 


Tak,


T 


 

!: Kære T, 


Vælger I en rådgiver til at hjælpe med at sælge huset; en ejendomsmægler eller advokat, bør I have så meget tillid til den rådgiver, I vælger, at dennes beskrivelse og forklaring bør være tilstrækkeligt. Hvis I ikke har den tillid til den rådgiver, I taler med det, skal I finde en anden, som I har tillid til. 


I kan naturligvis godt få en advokat til at hjælpe jer med at gennemgå formidlingsaftalen, men så skal det mere være for at forhandle vilkårene og ikke så meget for juraen. Det er muligt at forhandle honorar og andre vilkår, og der er det nogle gange en god idé, at alliere sig med en, der kan forhandle disse på en professionel manér. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner