10. mar. 2020

Skal vores sommerhus godkendes som erhverv for at kunne udlejes?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Vi har et sommerhus, hvor vi desuden har en gammel skurvogn stående, som vi har sat i stand som et gæstehus uden køkken.

Skal det godkendes som erhverv i kommunen ved udlejning gennem udlejningsbureauer?

Mvh
J

!: Kære J

Hvorvidt, der er tale om en egentlig bygning, er nok tvivlsomt - i hvert fald hvis der fortsat er hjul på skurvognen, og den kan køre. Hvis den ikke kan køre længere, skal bygningen anmeldes til BBR-registeret i kommunen.

Der vil næppe kunne gives tilladelse til at drive erhverv i et sommerhusområde, men jeg opfatter også mere jeres spørgsmål, som om I udlejer til sommerhusbeboelse.

Der kræves normalt ingen særlig tilladelse til at udleje et sommerhus, men naturligvis skal bygningerne være lovlige, for at der er tale om lovlig udlejning.

Jeg vil anbefale, at I drøfter det med det udlejningsbureau, I anvender, eller med kommunen for at få forholdet lovliggjort.

Venlig hilsen
Henrik Høpner