10. nov. 2021

Skilt: Hvordan deler vi fortjenesten af vores boligsalg?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.




?: Hej Henrik

Min ekskone og jeg gik fra hinanden for lidt mere end et år siden; hvor hun flyttede ud af vores fælles hus – og jeg blev boende, mens det har været til salg. 


Jeg har betalt alt til huset, siden vi gik fra hinanden, og sat det lidt i stand med ny maling og diverse småreparationer for at få det solgt – det er det nu blevet – og heldigvis med en fortjeneste.


Min ekskone synes, at jeg skal have mere af fortjenesten end hun, da jeg har klaret det praktiske – hvordan gør vi det op? Og er det overhovedet muligt, at vi ikke deler 50:50, når vi ejer huset 50:50?


Tak for hjælpen.


Hilsen, 


L 


 

!: Kære L, 


Det er dejligt at høre, at det ikke altid er et slagsmål, når folk går fra hinanden. 


I kan efter min opfattelse godt skrive en aftale, hvorefter din ekskone og dig bliver enige om, at du skal have et beløb, der er y-kroner større end hendes andel. 


Når pengene fra salget bliver frigivet, kan I bede banken om at overføre de to nu forskellige beløb til hver jeres konto. 


Hvis ikke I har andre forhold, der skal afklares, er det noget, som I efter min opfattelse godt kan håndtere selv – især når I nu har en god dialog. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner