09. mar. 2021

Stadig gæld fra tvangsauktion: Skal mit navn stå på skødet til nyt hus eller ej?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik


Jeg har sammen med min eksmand haft et hus på tvang for cirka til 16 år siden. Der er ikke afdraget på gælden fra tvangsauktionen.


Nu har jeg mødt en ny mand, som jeg gerne vil købe hus sammen med. Hvad er den bedste løsning for os?


Er det bedst, at jeg ikke står på skødet eller at vi ejer 50 procent hver? 


Kan de gamle kreditorer kræve at få deres penge, hvis jeg ejer noget og altså tvinge mig til at sælge?


Eller vil de kunne kalde mig i fogedretten, hvor der så vil blive taget pant i huset?


Med venlig hilsen, 


S


 

!:  Kære S,


På baggrund af de oplysninger du giver, vil jeg ikke anbefale, at du kommer med på skødet og dermed bliver ejer af den nye ejendom. 


Der er, som jeg vurderer det, ganske stor risiko for, at de kreditorer, der tabte penge på tvangsauktionen, stadigvæk ville kunne komme og gøre kravet gældende overfor dig.  


Det kan ikke afvises, at dele af eller hele gælden er blevet forældet, men det kræver en meget nøje analyse, og jeg vil anbefale, at du tager kontakt til din advokat eller en gældsrådgiver, der måske kan hjælpe dig med at få et overblik. 


Der skal ikke særlig meget til, for at en kreditor afbryder forældelsesfristen, og det er noget langt de fleste ”professionelle kreditorer” er opmærksomme på. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner