01. feb. 2022

Udløbet tilstandsrapport: Gælder den, hvis køber skriver under?



Boligadvokat og partner Henrik Høpner fra Lund Elmer Sandager svarer hver uge på spørgsmål fra Boligas brugere. Send dit spørgsmål til ekspert@boliga.dk og gør det så kort som muligt.

Boliga skal kende din identitet, men vi anonymiserer alle indlæg.

Spørgsmål og svar bringes i nyhedsbrevet hver uge og på Boliga.dk.

På grund af antallet af indkomne spørgsmål kan der gå op til en måned - og i visse tilfælde længere tid - før dit spørgsmål bliver besvaret.



?: Kære Henrik Høpner, 


Jeg håber virkelig, at du kan hjælpe med et hurtigt svar.


Vi sælger vores hus til en bekendt (min kærestes eksmand). Han kender huset og har fået alle data og dokumenter via sin advokat. MEN tilstandsrapport er udløbet ultimo november. 


Han accepterer den som gældende, som den er og skriver under på det. Mit spørgsmål er...er det gyldigt og kan han komme efter os senere på grund af en formelt udløbet rapport


Aftalen forventes indgået i denne uge, så håber på hurtigt svar


Med venlig hilsen, 


C


 

!: Kære C, 


Det afgørende er, om han har set tilstandsrapporten, før den udløb. I en situation, hvor der er gået cirka tre måneder, vil jeg anbefale, I får udarbejdet en ny. Det vil være vanskeligt - måske endda umuligt – at få et tilbud på ejerskifteforsikring; da det er et krav, at sådan en forelægger for at blive omfattet af reglerne. 


Når det er venne/familieforhold, mener jeg, at der ekstra god grund til at sikre, at tingene er håndteret 100 procent korrekt, for at undgå fremtidige problemer. 


Så få derfor en ny tilstandsrapport, et tilbud på ejerskifteforsikring og betal den halve forsikringspræmie, så er I godt på vej. 


Med venlig hilsen, 


Henrik Høpner